• Головна
  • Перепілки, які несуть блакитні яйця: як майстриня з б’юті-індустрії стала фермеркою на Полтавщині
Новини компаній
16:00, Сьогодні

Перепілки, які несуть блакитні яйця: як майстриня з б’юті-індустрії стала фермеркою на Полтавщині

Новини компаній
Перепілки, які несуть блакитні яйця: як майстриня з б’юті-індустрії стала фермеркою на Полтавщині, фото-1

2023-го жителька столиці Маргарита Козаченко розпочала власний бізнес з вирощування перепілок у рідному селі Вовнянка на Полтавщині. Стилістка-візажистка з високим рівнем англійської, власниця салону краси в Києві, зі своїми програмами розвитку і навчання побувала у 36 країнах світу, зараз створює «перепелиний» бізнес у селі Вовнянка. За рік стадо розширилося до 3 000 голів.

Свою першу клітку для перепілок зробила на основі власних креслень за ніч, - розповідає Маргарита Козаченко. – Надалі допомагали грантові конкурси, в яких неодноразова вигравала і таким чином розширювала потужності власного бізнесу.

Так, перемога в конкурсі бізнес-ідей «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді» закрила її ціль з переробки кормів для перепілок і збереження готової продукції. За 100 тис. грн грантових коштів Маргарита придбала гранулятор, млин, морозильну камеру, промислову м’ясорубку і вольєр для птиці.

Серед продукції ферми: м’ясо молочного перепела, яйця, тушкованка, паштет тощо. Коли була у Франції, шеф-кухар місцевого ресторану поділився рецептом таких делікатесів, як копчені та мариновані перепелині яйця. Відтепер Марина Козаченко виготовляє такі самі у себе у Вовнянці.

Щоб вирізнятися на ринку, Маргарита робить акцент на екологічному стандарті своєї продукції. Для цього годує перепілок екологічно чистим кормом без домішок. Перепелят напуває водою, розведеною з медом. Серед різноманітних порід перепілок – американський Целадон. Їх Маргарита привезла з Франції, вони несуть блакитні яйця, які лікарі рекомендують вживати людям з різними видами алергії, адже ті не мають у своєму складі небезпечних алергенів.

Мої перші покупці – це мої клієнти з б’юті-індустрії. Пам’ятаю, що перших замовлень було стільки, що я не змогла всіх задовольнити, - пригадує Маргарита.

Щоб диверсифікувати ризики, Маргарита Козаченко навчається водити комбайн. Це дасть можливість швидко збирати урожай, а відповідно і корм для птиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Благодійний фонд «МХП-Громаді» #Конкурс бізнес-ідей «Роби своє»
Оголошення
live comments feed...