• Головна
  • Від варіння до гриля: три способи приготувати кукурудзу по-новому
16:00, 28 липня
Надійне джерело

Від варіння до гриля: три способи приготувати кукурудзу по-новому

Кукурудза. Фото: 0532.ua

Кукурудза. Фото: 0532.ua

Кукурудза входить в топ улюблених ласощів багатьох людей. Існує багато різних способів, як приготувати її смачно. Від варіння до грилю та інші не менш цікаві варіанти зібрала журналістка 0532.ua у матеріалі.

Варена кукурудза у "молочній ванні"

  • Заповніть половину великої каструлі водою та доведіть її до кипіння.
  • Додайте одну склянку молока та від 1/2 до 3/4 склянки несолоного вершкового масла.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму та покладіть у каструлю шість качанів кукурудзи.
  • Варіти на повільному вогні близько 15-20 хвилин.
  • Перевірте готовність кукурудзи за допомогою виделки чи щипців. За потреби варіть її трохи довше.

"Молочна ванна" підсилює природну солодкість кукурудзи та надає кожному зернятку насиченого смаку. 

Кукурудза на грилі з копченою паприкою

  • Розігрійте гриль до високої температури (як альтернатива підійде пательня-гриль).
  • В цей час очистіть кукурудзу від листя і рилець, промийте качани під проточною водою.
  • У невеликій посудині змішайте розтоплене вершкове масло і копчену паприку (можна замінити звичайною солодкою паприкою і додати інші улюблені приправи, наприклад, мелений часник), а потім змажте цією сумішшю кукурудзяні качани.
  • Викладіть кукурудзу на гриль і готуйте близько 10-15 хвилин, періодично перевертаючи, щоб вона рівномірно пропеклась з усіх боків.
  • Перед подачею посоліть кукурудзяні качани. Можна прикрасити дрібно нарубаною зеленню на смак.

Печена кукурудза у духовці

  • Відокремте 2 шматка фольги і викладіть на кожен з них по кукурудзі. Розріжте лайм на 2 половинки і полийте кожну кукурудзу соком половини лайма.
  • Потім візьміть сіль і гарненько натріть обидві кукурудзи з усіх боків.
  • Посипте кукурудзу пластівцями сушеного перцю чилі, це додасть трошки гостроти і пікантності.
  • Розріжте вершкове масло на 2 частини і покладіть по шматочку до кожної кукурудзи. Смак після запікання вийде більш ніжним і приємним. Замотайте кукурудзу зі спеціями в фольгу.
  • Запікайте кукурудзу у фользі в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Тим часом відокремте листочки кінзи від стебел і подрібніть ножем.
  • Після запікання розкрийте фольгу і дайте кукурудзі трошки охолонути, посипавши подрібненою кінзою.

Завдяки спеціям і вершковому маслу смак кукурудзи виходить одночасно ніжним, солодким, трохи кислим і трішки гострим.

Рецепти взяті з відкритих джерел

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кукурудза #рецепти #приготування
Оголошення
live comments feed...