• Головна
  • Сезон консервації: Топ 5 смачних рецептів
18:00, 18 липня 2021 р.
Надійне джерело

Сезон консервації: Топ 5 смачних рецептів

Сезон консервації: Топ 5 смачних рецептів

Літо – це пора не тільки відпочинку, а й роботи на городі. Господарі та господарки роблять заготовки на зиму, консервують і заморожують овочі та фрукти. Сьогодні, і я поділюся з вами своїми найулюбленішими та найсмачнішими рецептами консервації, які перевірені роками. Всі ці записи моя бабуся збирала десятиліттями. Раніше рецепти вирізали з газет, дізнавалися у знайомих та передавали з покоління у покоління записані у величезний зошит.

Один з моїх найулюбленіших рецептів – це «Асорті».

Для цього вам знадобляться:

огірки, невеликі помідори, цибуля та болгарський перець. Овочі миються та ріжуться: помідори – навпіл або на чотири частини, огірки – кружечками, цибуля – кільцями, перець – невеликими слайсами.

У чисту банку викладають шарами овочі: цибуля, огірки, помідори, перець. На дно банки покласти кілька горошин чорного перцю.

Для маринаду потрібно: 3ст л солі, 6 ст л цукру, 9 ст л оцту на 3 л води.

Довести до кипіння, залити у банку з овочами. Стерилізувати у ємності з водою 10 хвилин і закатати. Для стерилізації підійде велика каструля. Вода повинна покрити хоча б половину банки.

Другий рецепт – це огірки у кетчупі.

Для нього вам знадобляться невеличкі огірки. Їх треба помити та відрізати кінчики. На дно вимитої банки покласти кріп, порізаний зубок часнику, два лаврових листки. Потім огірки кладуть в банку(для цього рецепту ми використовуємо банки в 1л) та заливають маринадом. Дня нього вам потрібно: 6 стаканів води, 1стакан цукру, 1 стакан оцту, 2 ст ложки солі, 6 ст ложок кетчупу чилі будь-якої марки. Маринад довести до кипіння та розлити по банках. Потім стерилізувати у ємності з водою 10 хвилин і закатати.

Третій рецепт – консервовані огірки з оцтом.

Для цього вам знадобляться огірки. Їх треба промити та відрізати кінчики. Для маринаду вам знадобиться: 3-літрову банку – 12 ст л оцту, 2 ст л цукру, 2 ст л солі.

У простерилізовану банку на дно кладемо кріп, дві порізаних зубки часнику, корінь хрону та кілька горошин чорного перцю. Далі в банку кладуть огірки, заливають доведений до кипіння маринад та закатують.

Сезон консервації: Топ 5 смачних рецептів , фото-1

Четвертий рецепт – кабачкова ікра.

Для цього вам знадобиться: 6 кг кабачків та 1 кг цибулі.

Кабачки помити та порізати, цибулю підсмажити на сковорідці до золотистого кольору. Потім перемолоти через м’ясорубку кабачки разом з підсмаженою цибулею. Цю суміш варити у каструлі 2,5 години без кришки. Потім додати 3 ст ложки солі без гірки, 100 мл оцту, 200 гр цукру, 200 мл соняшникової олії, 250 гр майонезу, 500 гр томатної пасти та варити ще 30 хв. Готову ікру розлити у стерильні банки та закатати. Але її можна їсти і так. Так що, якщо щось залишиться, то сміливо куштуйте.

П’ятий рецепт – помідори у томатному сокові.

Для цього вам знадобляться невеличкі помідори. Їх помити та покласти до банки. Потім приготувати маринад – 1 літр томатного соку, 1 ст ложка солі, 2 ст ложки цукру – варити до кипіння. У чисту банку покласти цілі помідори та залити маринадом. Стерилізувати у ємності з водою 10 хвилин і закатати.

Готові банки перевертають догори дном, накривають старою ковдрою. Після повного охолодження забирають в підвал чи погріб.

Бонус

Фірмовий рецепт компоту

Для цього вам знадобляться фрукти та ягоди. У мене, зазвичай, це малина. Також я додаю туди вишню та шовковицю. І мій улюблений інгредієнт – м’ята.

Рецепт дуже простий. Помийте ягоди та м’яту, стерилізуйте банку об’ємом 3 л. Приготуйте сироп – на 250-300 мл води 1 стакан цукру. Довести до кипіння.

У простерилізовану банку я кладу 200-250 грамів малини та невеличку гілочку м’яти. Ягід може бути стільки, скільки вам до вподоби. Чим більше ви їх додасте, тим більш насиченим буде вам компот. Далі наливаю готовий сироп та зливаю окропом. Банку закатати, перевернути догори дном, накрити старою ковдрою. Після повного охолодження забирати в підвал чи погріб.

Компот виходить не дуже солодким, а завдяки м’яті ще й освіжаючим.

Сезон консервації: Топ 5 смачних рецептів , фото-2
Сезон консервації: Топ 5 смачних рецептів , фото-3

Зараз у мережі Інтернет можна знайти будь-який рецепт, то поки ще є час – робіть заготовки на зиму. А взимку – куштуйте власноруч приготовані соління та згадуйте спекотне літо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зима #заготовки #лто #консервація #рецепти
Оголошення
live comments feed...