• Головна
  • «Тихе полювання» - в лісах під Полтавою триває аншлаг
11:00, 15 листопада 2020 р.
Надійне джерело

«Тихе полювання» - в лісах під Полтавою триває аншлаг

«Тихе полювання» - в  лісах під Полтавою триває аншлаг

Цьогоріч осінь видалася  не дуже врожайною на гриби. Сотні любителів «тихого полювання" вирушають до навколишніх лісів, дехто навіть жартує, що грибників більше, ніж самих грибів.

Полтавець Юрій Бойко ділиться враженнями:

«Тихе полювання» - в  лісах під Полтавою триває аншлаг, фото-1

« В суботу я пройшовся по своїх улюблених грибних місцях. Перші заморозки далися взнаки. Гриби ще є, але вже молоді вже не ростуть. Ще є зеленушки, сірі рядовки ( вони довго не бояться заморозків), залишки білих і польських. І навіть кілька парасольок побачив. У лісі прохолодно, вдягайтеся тепло, беріть термос, бо після 2-3годин можна замерзнути»

У грибів багато шанувальників. Та чи є від них користь? На мої питання відповіла лікар – терапевт Олена Зоріна.

« Через свій хімічний склад гриби називають лісовим хлібом. Вони містять всі необхідні речовини: жири, білки, вуглеводні і вітаміни. І при цьому є низькокалорійними, хоча навіть невелика кількість грибів приносить відчуття ситості. У складі грибів – 18 амінокислот, 8 з яких незамінні»

Також Олена надала кілька рекомендацій щодо вживання грибів:

« Подрібнені гриби, приготовані з іншими овочами засвоюються краще. Через утримання у клітинній оболонці хітину, що не розщеплюється у кишковому тракті, потрібно готувати гриби , максимально звільняючи вміст клітин. Це поліпшить процес травлення та засвоєння грибів на 70%. Зауважу також, що люди, котрі страждають на хвороби ШКТ можуть вживати гриби лише перебуваючи у стадії ремісії. Під час загострення вам їсти гриби заборонено».

Читайте також: Як у лісі знайти "білий" гриб. Лайфхак від грибника

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гриби #осінь #тихе полювання #Полтава
Оголошення
live comments feed...