• Головна
  • Полтавцям розповіли, як правильно обирати кавуни
16:00, 9 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Полтавцям розповіли, як правильно обирати кавуни

Полтавцям розповіли, як правильно обирати кавуни

Пора кавунів розпочалася. Хоча слід зауважити,  цьогоріч ми поки що не спостерігаємо такої великої кількості тимчасових локацій з їх продажу, як це було торік. Продавці стверджують – справжній бум почнеться за тиждень – два. Однак питання, як правильно вибирати солодку ягоду актуальне в будь – якому разі. Про це нам розповіла лікар – терапевт Олена Зоріна.

Як правильно обрати кавуни, Станіслав Таран

Як правильно обрати кавуни, Станіслав Таран

ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД - ВАЖЛИВИЙ

« - Є таке прислів’я: «Зустрічають по одежці». Так от для кавунів воно актуальне так само як і для людей. Адже перш за все – зверніть увагу на зовнішній вигляд кавунів. Перше і одна з головних ознак стиглості: місце, де кавун мав контакт із землею має бути або жовтого або оранжевого кольору. Якщо пляма біла – перед вами точно не стиглий плід» - так розпочала свою розповідь Олена Зоріна.

Крім того, Олена відкидає стереотип про те, що чим кавун більший, тим він кращий:

« - Чим більший кавун, тим він «старіший» може бути. Не забувайте про це. У результаті всередині кавун може бути перестиглим ( коли м’якоть його начебто сухувата) або мати пустоту всередині. Я б радила брати кавуни приблизно семикілограмові. Також дивіться на хвостик: він має бути підсохлий. Зелений вказує на те, що кавун не стиглий».

Деякі гурмани, за словами Олени Зоріної, перевіряють зрілість кавуна, занурюючи його у воду. Стиглий обов’язково спливе до гори. Але, звісно, проробити таку маніпуляцію не завжди можливо в умовах ринку.

А ЩО ВСЕРЕДИНІ?

« - Коли ви вже розрізали кавун, і бачите у ньому велику кількість жовтуватих прожилок, знайте: це продукт поганої якості. У високоякісних плодах м’якоть має бути однорідною» - каже Олена.

Лікарка застерігає: не забудьте помити кавун після того, як принесли його з ринку.

Полтавцям розповіли, як правильно обирати кавуни, фото-2

« - Іноді після споживання кавуна у багатьох людей трапляються випадки отруєння. Одразу грішать на «нітрати у кавуні». Хоча насправді йдеться про банальне інфікування кишковою паличкою. Декому з наших громадян і в голову не приходить помити кавун, перш ніж його їсти. Але ж перш ніж потрапити на ваш стіл він довгий час пролежав просто неба і на землі. Логічно ж подумати – на ньому безліч бруду. В жодному випадку не купуйте половинки кавунів - це справжнє джерело бактерій та бруду.  Тому пам’ятайте про гігієну, знайте у всьому міру і будьте здорові» - підсумовує Олена Зоріна.

Читайте також: Як обрати заклад освіти?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кавуни #якість #порада
Оголошення
live comments feed...