
18:30, 26 серпня 2019 р.
Надійне джерело
Уляна Супрун розповіла – як безпечно копати картоплю

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України свій черговий пост у соціальній мережі «Фейсбук» присвятила картоплі. Зокрема – її користі, способам приготування та навіть правилам безпечного викопування.

В.о. міністра написала про те, що сама по собі варена чи печена картопля не є калорійним продуктом, адже у 100 грамах такої страви міститься лише 94 кілокалорії. Інша справа, що українці рідко їдять усього по 100 грамів картоплі за раз і майже завжди поєднують її із жирним м’ясом, олією, вершками, сиром, сметаною тощо. Від цього і калорійність такої страви зростає в рази.

Щодо приготування страв із картоплі, то Уляна Супрун радить запікати, відварювати її у шкірці, на пару або готувати у мікрохвильовій печі. Таким чином у картоплі зберігається більше вітаміну С. А от картоплю фрі та чіпси в.о. міністра не радить їсти зовсім. Адже фритюр для їх приготування роблять із суміші олій, які нагрівають по кілька разів. А це призводить до утворення транс-жирів, які сприяють запальним процесам та атеросклерозу.

І що найактуальніше, Уляна Супрун дає кілька порад, як безпечно копати картоплю. Потрібно перш за все берегти поперек, працювати у рукавицях та захиститися від збудників хвороб, які можуть жити у землі.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла про післяпологову депресію у жінок.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:01
Вчора
12:40
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:46, 20 лютого
11:24, 28 лютого
08:27, 20 лютого
07:54, 3 березня
15:27, 1 березня
6
live comments feed...