Ресторани, кафе, піцерії, суші, Полтава - заклади та розважальні комплекси
Ресторани, кафе, піцерії, суші в Полтаві
Якщо скласти до купи бажання відпочити, смачно поїсти та поспілкуватись у колі друзів то те, що цього вийде скоріш за все буде – ресторан або кафе. Звісно у таких закладів можуть бути різні назви, залежно від особливостей та спеціалізації. Але суть залишається одною – ресторани, кафе, піцерії, суші в Полтаві – це місця, де можна відпочити тілом та душею, зануритись у неповторний колорит місцевих кулінарних традицій.
Які заклади готові прийняти у себе мешканців та гостей міста?
Якщо згадувати те, що відомо про кухню регіону, у пам’яті одразу випливає словосполучення «полтавська галушка». Дійсно, цей нехитрий зразок кулінарної думки місцевих господарок є своєрідною візитною карткою міста. Але не галушкою єдиною багата Полтава, окрім неї у меню місцевих закладів ресторанного бізнесу можна зустріти й інші національні страви, такі як:
вареники (з капустою, картоплею, сиром, ягодами);
борщ (український, полтавський, зелений, тощо);
деруни (з грибами, зі шкварками, зі сметаною);
куліш;
соління;
узвари та компоти, інше.
Окрім перших, других страв та заїдків заклади пропонують досить різноманітну алкогольну карту. Вона містить декілька видів горілок, виготовлених за традицією українського винокуріння, та пиво місцевого виробництва. З національних міцних напоїв можна скуштувати;
Калганівку;
Хріновуху;
Первак ягідний;
Імбірну;
Медівку;
Духмянку.
Враховуючи бажання сучасної людини зафіксувати у часі різні сторінки свого життя, кафе національної кухні у місті надають змогу зробити яскраві селфі відвідування їх закладу. Це стосується не тільки фото страв та інтер’єру. Адже у програмі можна знайти й майстер-класи з виготовлення традиційної полтавської галушки, яка буде потім подана до столу, та зафільмувати, або зробити знімки будь-якого етапу цього цікавого процесу.
Але у місті можна скуштувати не тільки українські страви. Свої кулінарні традиції також продемонструють відвідувачам кафе та ресторани кавказької, східної, західної, єврейської та інших національних кухонь. Звісно найбільш популярними серед них є піццерії, та кафе, що пропонують японські страви. Деякі заклади, що спеціалізуються на найвідомішому італьському виробі, мають у своєму меню до декількох десятків найменувань. А серед шанувальників ролів та суші з овочами та морепродуктами відома не менша кількість різновидів цих екзотичних для нас страв.