Нещодавно працівники відділу ветеринарної міліції, спільно з державною ветеринарною службою, провели рейдову перевірку одного із м’ясопереробних підприємств Полтави.
Під час обстеження правоохоронці виявили факт зберігання у холодильній камері підприємства курячий фарш без маркування та відповідних супровідних документів, які засвідчують його походження, безпечність та якість.
Майже 1300 кілограм фаршу зберігались у 128-ми брикетах. За попередньою оцінкою, вартість виявленої сировини складає понад 11,5 тисяч гривень, — повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області.
Наступного дня, за згодою власника підприємства, вилучений фарш утилізували шляхом термічної обробки. А потім згодували його службовим собакам кінологічного центру, підпорядкованого УМВС України в Полтавській області.
За виявлені порушення керівництво переробного підприємства притягнуть до адміністративної відповідальності по ознаках ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А це штраф у розмірі від дев’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.