Цінова ситуація на продовольчому ринку області відповідає тенденціям, що склались в цілому в Україні, відзначає Департамент економічного розвитку ОДА.
За даними моніторингу цін на підприємствах торгівлі, що проводиться Державним комітетом статистики України, у першій декаді липня цього року в Полтавській області спостерігались значні темпи зниження цін на овочі: цибулю (на 45,1%), моркву (на 33%), картоплю (на 28,6%), буряк (на 25,9%). У межах 1% знизились ціни на сметану, масло вершкове та цукор.
Залишились без змін ціни на хліб, яловичину, сало та ковбасу варену І ґатунку.
Разом з тим, подорожчали макаронні вироби (на 4,4%), свинина (на 3,0%), яйця курячі (на 13,5%), а також олія соняшникова (на 2,2 %).
За рейтинговою оцінкою (від найнижчої до найвищої ціни) область серед регіонів України знаходиться у першій десятці областей щодо низьких цін на хліб житньо-пшеничний, птицю, свинину, масло вершкове та овочі.
На продукти харчування з початку поточного року (за 6 місяців) індекс цін склав 112,5% (по Україні – 113,1%), у червні – 100,2%.
У червні п.р. зменшились ціни на молоко, масло, яйця та овочі.
Разом з тим, зросли ціни на хліб (на 3,0%), макаронні вироби (на 4,1%), м'ясо і м’ясопродукти (на 2,9%), рибу та продукти з риби (на 2,5%), олію соняшникову (на 1,4%) та цукор (на 2,1%).