До півсотні охочих зібрав “Зелений пікнік: екологія в тарілці” в Полтавському Дендропарку. Аудиторія була різна, від малечі до людей похилого віку. Окрім звичних частувань на природі, тут проходили екологічні дискусії з питань сталого харчування, майстер-класи , екскурсія екомаршрутами Дендропарку пішки чи на велосипеді.
Зелений пікнік у Полтавському Дендропарку зібрав до півсотні охочих
За словами координатора проектів ПМЕГО Мама-86-Полтава Юлії Бережної, такі заходи проводять, щоб люди відповідальніше ставилися до навколишнього середовища, природи й взагалі до нашої планети.
«Наприклад, коли ми говоримо про шкоду для довкілля, перше, що спадає на думку, це заводи, автомобілі… Ніхто не задумується про чашечку ранкової кави чи соковитий стейк. А під харчове виробництво зайнято 25% придатної для проживання землі. Є кілька простих правил, дотримуючись яких, ви менше шкоди нанесете екології й збережете своє здоров’я », – зазначила Юлія Бережна.
Кожен, хто прийшов на пікнік мав змогу приготувати медовий пряник під час майстер-класу «Мій пряник» різьбяра,члена Спілки майстрів народного мистецтва України –Володимира Маркар’яна, та скуштувати бутерброди з екологічно чистих овочів та м’яса.
Член Спілки майстрів народного мистецтва України, доцент кафедри образотворчого мистецтва ПНПУ імені В. Г. Короленка Тетяна Саєнко навчала, як робити з носової хустки «зайчика на пальчик» та забавити ним малюка.
Потім охочі могли ознайомитися з основними пам’ятками природи Дендропарку, його історією та сучасними перспективами розвитку, екологічними аспектами відпочинку. Екскурсію провели громадські активісти “ВЕЛОПОЛТАВА”.
Як зазначив заступник голови правління ГО “ВЕЛОПОЛТАВА” Юрій Репало, велосипед – це природний, екологічний вид транспорту, який гарантує швидке переміщення тому й пропонуємо охочим проїхатися цим транспортом парком.
Захід проходив в рамках Тижня екологічного споживача. Цьгоріч він присвячений питанню Сталого Харчування.