Кукурудза входить в топ улюблених ласощів багатьох людей. Існує багато різних способів, як приготувати її смачно. Від варіння до грилю та інші не менш цікаві варіанти зібрала журналістка 0532.ua у матеріалі.
Варена кукурудза у "молочній ванні"
- Заповніть половину великої каструлі водою та доведіть її до кипіння.
- Додайте одну склянку молока та від 1/2 до 3/4 склянки несолоного вершкового масла.
- Зменшіть вогонь до мінімуму та покладіть у каструлю шість качанів кукурудзи.
- Варіти на повільному вогні близько 15-20 хвилин.
- Перевірте готовність кукурудзи за допомогою виделки чи щипців. За потреби варіть її трохи довше.
"Молочна ванна" підсилює природну солодкість кукурудзи та надає кожному зернятку насиченого смаку.
Кукурудза на грилі з копченою паприкою
- Розігрійте гриль до високої температури (як альтернатива підійде пательня-гриль).
- В цей час очистіть кукурудзу від листя і рилець, промийте качани під проточною водою.
- У невеликій посудині змішайте розтоплене вершкове масло і копчену паприку (можна замінити звичайною солодкою паприкою і додати інші улюблені приправи, наприклад, мелений часник), а потім змажте цією сумішшю кукурудзяні качани.
- Викладіть кукурудзу на гриль і готуйте близько 10-15 хвилин, періодично перевертаючи, щоб вона рівномірно пропеклась з усіх боків.
- Перед подачею посоліть кукурудзяні качани. Можна прикрасити дрібно нарубаною зеленню на смак.
Печена кукурудза у духовці
- Відокремте 2 шматка фольги і викладіть на кожен з них по кукурудзі. Розріжте лайм на 2 половинки і полийте кожну кукурудзу соком половини лайма.
- Потім візьміть сіль і гарненько натріть обидві кукурудзи з усіх боків.
- Посипте кукурудзу пластівцями сушеного перцю чилі, це додасть трошки гостроти і пікантності.
- Розріжте вершкове масло на 2 частини і покладіть по шматочку до кожної кукурудзи. Смак після запікання вийде більш ніжним і приємним. Замотайте кукурудзу зі спеціями в фольгу.
- Запікайте кукурудзу у фользі в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Тим часом відокремте листочки кінзи від стебел і подрібніть ножем.
- Після запікання розкрийте фольгу і дайте кукурудзі трошки охолонути, посипавши подрібненою кінзою.
Завдяки спеціям і вершковому маслу смак кукурудзи виходить одночасно ніжним, солодким, трохи кислим і трішки гострим.
Рецепти взяті з відкритих джерел
Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.