Рецепт смачної паски від ТМ «Зарог» за 12 кроків

Торгова марка «Зарог» представила на своїй Інстаграм-сторинці рецепт приготування Великодньої паски за 12 кроків.

Для приготування паски нам знадобиться:

  • Дріжджі – 12 г сухих або 100 г свіжих.
  • Молоко ТМ «Зарог» – 500 мл.
  • Сметана ТМ «Зарог» – 500 г.
  • Борошно – 1,3 кг.
  • Цукор – 270 г.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 20 г.
  • Яйця – 6 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове ТМ «Зарог» – 250 г.
  • Ізюм (журавлина, цукати – за бажанням) – 250 гр
  • Олія соняшникова – 30 мл

Після того, як ми зібрали необхідні інгредієнти, приступаємо безпосередньо до приготування святкової випічки.

Перший крок. Готуємо опару. Для цього беремо дріжджі, додаємо з загального обсягу 2-3 ложки борошна та ложку цукру, трохи теплого молока від «Зарог». Ставимо в тепле місце на 15 – 20 хвилин.

Другий крок. Поки готується наша опара, готуємо цедру з апельсинів та лимонів.

Третій крок. Збиваємо 6 яєць, потім додаємо ванільний цукор та весь цукор за рецептом, сіль. Ще раз гарненько збиваємо міксером або блендером.

Четвертий крок. Розтоплюємо вершкове масло «Зарог».

П’ятий крок. В опару додаємо розтоплене вершкове масло, жирну сметану від «Зарог» та збиті яйця з цукром із третього кроку.

Шостий крок. Додаємо молоко від «Зарог» кімнатної температури або трохи (зовсім трохи) підігріте.

Сьомий крок. Додаємо просіяне борошно поступово, частинами, гарно вимішуючи.

Восьмий крок. Запарюємо родзинки (журавлину, цукати), гарно обсушуємо. Додаємо в тісто разом із цедрою та олією, гарно вимішуємо руками.

Дев’ятий крок. Даємо тісту підійти до години.

Десятий крок. Розподіляємо тісто по формах (з такої кількості інгредієнтів має вийти в середньому 4 великих паски або 6-8 середніх чи маленьких). Даємо підійти ще 30 хв.

Одинадцятий крок. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності, але контролюємо, аби шапочка не була занадто рум’яною.

Прикрашаємо за бажанням: або білковим кремом, або лимонно-цукровим, або сухофруктами чи горіхами.

Зазначимо, що сировина для виготовлення молочних продуктів ТМ "Зарог" надходить на завод від власних ферм, розташованих у Лубенському районі Полтавщини. Завдяки цьому продукція зроблена виключно зі свіжого молока та без використання шкідливих барвників і стабілізаторів. 

На сьогодні підприємство випускає понад 40 найменувань молочних продуктів. Із якісного молока на сучасному обладнанні та за новітніми технологіями. На заводі виготовляють продукти, які вже встигли стати улюбленими для багатьох полтавців.

Зокрема, представники ТОВ «Оржицький молокозавод» вчора, 2 травня, продемонстрували свої смаколики на ярмарку "Агро-фест", який пройшов у Полтавському державному аграрному університеті. 

А минулого літа «Зарог» успішно презентував свою натуральну молочну продукцію на форумі крафтових виробників у Полтаві.

Нагадаємо, скільки коштує паска у магазинах та пекарнях Полтави.

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.