На Полтавщині відкрили кулінарний хаб

В області підготували майбутніх «агентів змін», які впроваджуватимуть нову систему харчування у закладах освіти. Дводенне професійно-практичне навчання провели в новоствореному кулінарному хабі у Кременчуці, на базі Центру профтехосвіти №1. Про це повідомили в пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

«Першими учнями хабу стали 20 майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука. Вони готували 10 страв. Страви, ніби, звичайні. Але в них набагато менше солі та цукру, більше спецій для смаку та овочів. Застосовували як традиційне, так і сучасне технологічне обладнання», – зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Теоретичну частину курсу «агенти змін» освоїли в травні. Отримані знання кулінари передаватимуть майбутнім кухарям, які навчаються в ПТУ, та працівникам шкільних їдалень.

Надалі кулінарний хаб у Кременчуці стане майданчиком для подальших навчань і перекваліфікацій кухарів області. Діятиме каскадний метод підготовки працівників харчоблоків: ті, хто пройшли тренінг, далі можуть навчати інших.

Заклад став учасником проєкту «School Chef’s Training Hubs Development» у межах стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.

Полтавщина увійшла в трійку областей, які стали пілотними у реалізації цього проєкту.