В Україні на початку грудня помітно подорожчали м’ясо та сало

Зокрема, серед м'ясної продукції  зросли ціни на свинину, яловичину та курятину. Вартість сала збільшилася вперше після тривалого здешевлення.

Грудинка у листопаді продавалася по 166,08 грн/кг, зараз ціна зросла до 166,21 грн/кг. Підчеревок у листопаді можна було придбати за 163,41 грн/кг, а зараз – по 166,30 грн/кг. Шашличне м’ясо не змінилося в ціні – його, як і раніше, реалізують по 183,27 грн/кг.

Гуляш минулого місяця коштував 218,96 грн/кг. Нині середня ціна цього м’яса становить 236,71 грн/кг. Ребра, які у листопаді продавалися за 133,48 грн/кг, зараз можна купити по 147,48 грн/кг.

Курячі гомілки минулого місяця коштували 74,33 грн/кг, а у грудні – 74,95 грн/кг. Філе продавалося по 134,64 грн/кг, а зараз середня вартість кілограма – 136,95 грн/кг. Стегна в листопаді були доступні по 100,33 грн/кг, а зараз ціна впала до 99,95 грн/кг.

Минулого місяця кілограм солоного сала коштував 258,32 грн. Нині ціна зросла до 261,43 грн. Домашнє сало у листопаді можна було придбати по 191,67 грн/кг, а цього місяця його вартість знизилася до 189 грн/кг.

Читайте також: Чому у Полтаві не діють графіки «4 години із світлом, 2 без»