Отже, динно – кавуновий сезон розпочато. На Полтавських ринках та на ятках по місту - велика кількість соковитої продукції з південних регіонів – з Мелітополя та Херсону.
Спершу ми завітали на центральний ринок Полтави.
Отже, динно – кавуновий сезон розпочато. На Полтавських ринках та на ятках по місту - велика кількість соковитої продукції з південних регіонів – з Мелітополя та Херсону.
Спершу ми завітали на центральний ринок Полтави.
Ціна на кавуни тут - від десяти гривень за кілограм. Дині - за такою ж вартістю, залежно від якості.
Окрім кавунів, котрі прибули до нас з півдня, дуже багато лохини - її привезли із Закарпаття. Ціни на цю цілющу ягоду дуже коливаються. Якщо на Центральному ринку кілограм віддадуть за сто гривень, то на "Мотелі" - 150. Тобто, на третину більше.
Такі ж ціни на ринку біля Південного вокзалу. До речі, тут багато "домашньої" продукції, котру привезли з прилеглих сіл. Можна купити перші яблука, перець, кабачки.
Найвищі ціни на овочі та фрукти - на ринку "Мотель". Кавуни там віддають за 16 гривень за кг, дині - від 14 гривень. Тільки на олній ятці заявлена вартість - 10 гривень.
Однак, продавці стверджують - ціна впаде найближчими днями, аде сезон кавунів тільки почався. Навколо ринків - стоять фури, наповнені кавунами та динями. Поки що осбливого ажіотажу серед покупців не спостерігається.
Через доволі високу вартість, люди іноді прибдавають по половині кавуна. Однак, слід пам'ятати про заходи безпеки - лікарі категорично не радять купувати "половинки". Кавун - продукт ніжний, у розрізаному ж вигляді він стає джерелом мікробів.
Продавці ж просять не гаяти час і потурбуватися про покупку огірків, адже спека останніх днів призведе до поступового "відходу" овочів.
Читайте також: Які продукти подорожчають восени?