Великоднє яйце — символ вічного життя і воскресіння, тож потурбуйтеся про те, щоб воно не завдало шкоди ні вам, ні вашим близьким.
Коли яйця вже куплено, залишилося лише перетворити частину з них на барвисті крашанки та писанки, без яких неможливо уявити Великдень. Ось тут у хід ідуть різноманітні барвники, найбезпечнішим з яких упродовж багатьох десятиліть залишається відвар з лушпиння цибулі. Сам по собі він містить чимало корисних речовин і на відміну від синтетичних барвників не зашкодить людям, схильним до алергії. Урізноманітнити коричневий колір можна за допомогою золотавих паперових наліпок.Яйця, прикрашені термоплівками, швидко псуються, оскільки плівка спричиняє «парниковий ефект» блокуючи доступ повітря, до того ж, їх важко чистити.Якщо ж Ви вирішили скористатися яскравим барвником з пакетика, які нині можна знайти у продажу усіх кольорів веселки, пам’ятайте, що барвники потрібно використовувати лише харчові! Вони безпечні для здоров’я, якщо чітко дотримувати інструкції і не перевищувати дози, адже у намаганні отримати більш насичений колір, ми інколи занадто концентруємо розчин, і тоді він може проникнути через шкаралупу у білок. До того ж, ми нерідко фарбуємо яйця з тріщинками, бо викидати їх шкода. А цього робити не можна.У жодному разі не купуйте барвник «із рук», з нечіткою етикеткою, без зазначення на ній складу, рекомендацій із застосування, назви виробника, його адреси, дати виготовлення, терміну та умов зберігання тощо.Не використовуйте в їжу яйця, пофарбовані тканинами чи нитками, що линяють. Це може бути небезпечним, адже в такому випадку використовують нехарчові барвники. Те саме стосується й анілінових фарб, які продають у господарських магазинах, для домашнього фарбування виробів із тканини. Таким способом можна пофарбувати хіба що порожні яйця, використавши їх як сувеніри.