Чому під час локдауну заборонили продаж непродовольчих товарів

Обмеження продажу непродовольчих товарів на час локдауну дозволить зменшити кількість людей у супермаркетах.

Про це розповіла експерт ВООЗ з реагування на біологічні загрози, доктор медичних наук Наталія Виноград в ефірі "Україна 24

"Мова йде про низку факторів, які визначають можливість інфікування людей. Ця ймовірність обумовлена тривалістю перебування людини в зоні потенційного поширення патогену. В даному варіанті встановлено, що людина досягне реалізованого ризику зараження, якщо вона буде там перебувати 15 хвилин, яких вистачить, щоб взяти продукти і вийти з магазину. А ось, щоб обійти всі відділи і зібрати всі потрібні і непотрібні речі, постояти, подумати, це більше 15 хвилин навіть для досвідченого покупця", - пояснила вона.

Експерт додала, що українським лікарям "і так зараз вистачає роботи".

"Основна ідея - стримати темпи приросту нових випадків з урахуванням того, що потрібен захист ще й від грипу та інших ГРВІ, і лімітувати, обмежувати потенційні ризики. Порахуйте, скільки приміщень може відвідати людина в день і скільки там перебувати. Може, вона краще посидить вдома і обійдеться без шкарпеток?", -  зазначила вона.

Читайте також: Коронавірус на Полтавщині: яка ситуація сьогодні