На Полтавщині, у селищі Опішня відбудеться восьмий етнографічний міжнародний фестиваль «Борщик у глиняному борщику». Про це повідомила його засновниця Олена Щербань. Початок дійства – 14 серпня 2021року о 8 ранку.
Програма фестивалю:
- 8ºº – 18ºº – приготування БОРЩІВ у горщиках у печах, кабицях, грубках за оригінальною народною та авторською рецептурою.
- дегустації відбуватимуться кожні дві години, починаючи з 10.00
- учасниці з Полтавщини, Черкащини, Житомирщини, Дніпропетровщини, Сумщини, Харківщини, Кіровоградщини, Чернігівщини, Херсонщини готуватимуть щонайменше по кілька різновидів борщів. Зокрема:
1. Борщі скоромні (з м’ясцем);
2. Борщі пісні - вегетаріанські; навіть веганський і сироїдний.
3. Борщі особливі - автентичні (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).
« Орієнтовне «Борщове МЕНЮ 2021»: Борщі червоні, жовті, чорні, зелені, білі, холодні, гарячі, весільні, різдвяні, буденні, жонаті, один голий, мандрівний, желізний, зі щукою, сомом, линком і без них, із секретним інгредієнтом, квасоляні і грибові, з галушками і вушками!!!!! А ще великобудищанський, попівський, заїченський, човнофедорівський!!!! А ще ми ВАС здивуємо авторськими БОРЩиками з глиняного горщика!! А ще – фірмовими опішнянським та полтавським! А також на ВАС очікує оригінальний БОРЩИК від Музею звареного борщу! А ще Ви зможете скуштувати неперевершений МАМИН БОРЩик від кулінарної експертки, переможниці Сьомого ЕтноФестиваль "Борщик у глиняному горщику" 2021 Катя Скрипка !!!! Традиційно на вас чекають коржі, варенички, книшики, «котяче сало», тертуха та канта бас, свіжина, шпундра з буряками, кисіль, бузиновий квас, качана каша» - сказано у повідомленні.
Читайте також: Зимова атмосфера у Сорочиному яру