Цьогоріч осінь видалася не дуже врожайною на гриби. Сотні любителів «тихого полювання" вирушають до навколишніх лісів, дехто навіть жартує, що грибників більше, ніж самих грибів.
Полтавець Юрій Бойко ділиться враженнями:
Цьогоріч осінь видалася не дуже врожайною на гриби. Сотні любителів «тихого полювання" вирушають до навколишніх лісів, дехто навіть жартує, що грибників більше, ніж самих грибів.
Полтавець Юрій Бойко ділиться враженнями:
« В суботу я пройшовся по своїх улюблених грибних місцях. Перші заморозки далися взнаки. Гриби ще є, але вже молоді вже не ростуть. Ще є зеленушки, сірі рядовки ( вони довго не бояться заморозків), залишки білих і польських. І навіть кілька парасольок побачив. У лісі прохолодно, вдягайтеся тепло, беріть термос, бо після 2-3годин можна замерзнути»
У грибів багато шанувальників. Та чи є від них користь? На мої питання відповіла лікар – терапевт Олена Зоріна.
« Через свій хімічний склад гриби називають лісовим хлібом. Вони містять всі необхідні речовини: жири, білки, вуглеводні і вітаміни. І при цьому є низькокалорійними, хоча навіть невелика кількість грибів приносить відчуття ситості. У складі грибів – 18 амінокислот, 8 з яких незамінні»
Також Олена надала кілька рекомендацій щодо вживання грибів:
« Подрібнені гриби, приготовані з іншими овочами засвоюються краще. Через утримання у клітинній оболонці хітину, що не розщеплюється у кишковому тракті, потрібно готувати гриби , максимально звільняючи вміст клітин. Це поліпшить процес травлення та засвоєння грибів на 70%. Зауважу також, що люди, котрі страждають на хвороби ШКТ можуть вживати гриби лише перебуваючи у стадії ремісії. Під час загострення вам їсти гриби заборонено».
Читайте також: Як у лісі знайти "білий" гриб. Лайфхак від грибника