Із Полтави – за парасольками: розкриваємо грибні місця (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Після довгоочікуваних дощів у лісах під Полтавою з’явилися гриби. Переважно, маслюки і парасольки. Не ті парасольки, якими ми захищаємося від дощу, а інші – ті, які можуть стати смачною стравою на нашому столі.

Ми сідаємо у автівку та виїжджаємо не так далеко від Полтави – у ліс між Надержинщиною та Терновщиною. У вихідний день на узбіччях стоїть чимало автомобілів, які належать любителям «тихого полювання».

Ми також відправляємося на пошуки грибів. І довго їх шукати не доводиться. Під деякими із знайдених парасольок цілком пожна було б ховатися від дощу)

Інші гриби були дещо меншими, але не надто уміло ховалися від грибників.

Менше ніж за дві години отримали досить непоганий результат – кілька корзин парасольок або, по-народному, «зонтиків». Або, якщо по-науковому, Macrolepiota procera.

Цей гриб, насправді, лише виглядає не надто презентабельним, у порівнянні, наприклад, із "білим". Натомість парасольки є надзвичайно смачними. Їх можна відварити, засушити, але найкраще відібрати лише шляпки парасольок та засмажити їх у клярі.

Рецепт надзвичайно простий. На чотири порції знадобляться лише 2 курячі яйця, борошно, сіль та перець.

1. У парасольок обріжте ніжки, шляпки помийте та обсушіть.

2. Приготуйте кляр: у глибоку посудину вбийте 2 яйця, додайте сіль та перець. Все добре перемішайте та поступово додавайте борошно, безперервно помішуючи.

3. У готовий кляр занурюйте шляпки парасольок та обсмажте у олії з обох боків до золотистої шкірочки.

4. Парасольки у клярі готові! Смачного!

Нагадаємо, раніше грибник із Полтави розповів нам, де знаходить "білі" за будь-якої погоди.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram