3 червня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про послаблення карантинних обмежень вже з 5 червня. Відтак, серед іншого в Україні дозволили роботу закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів. Вимог до власників закладів чимало.
Зокрема, такі:
- температурний скринінг усих працівників перед початком зміни
- біля входу у заклад розміщення санітайзера та місця для обробки рук
- дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, аби унеможливити контакт між відвідувачами з різних боків
– забороняється самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;
– забороняється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 осіб;
– забороняється приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
– забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;
– у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.
Працівники громадського харчування повинні регулярно мити руки з милом та обробляти їх антисептиками, утримуватись від дотиків обличчя. Відвідувачі мають обробляти руки антисептиком перед входом на територію закладу громадського харчування; дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м, заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску, що прикриває ніс та рота (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та/або напоїв).
У закладі громадського харчування:
– маркування для перебування у черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;
– відстань не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільного перегородкою;
– меню розміщується для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення;
– дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу. Прибори й кондименти до напоїв (цукор, мішалки, трубочки) мають бути в індивідуальній упаковці.
Читайте також: Коли в Україні відкриють кінотеатри