Нещодавно наше видання спільно з ТМ «Диканька» - https://dikanka.com.ua - оголосили фотоконкурс «Смачніше з Диканькою». Переможця чекав суперприз - річний запас соняшникової олії!
Олія ТМ " Диканька" користується поулярністю у наших господинь. І не дарма: адже продукт стовідсотково екологічно чистий, при переробці використовують передові надбання харчової промисловості. У олії зберегаються всі корисні речовини, вона є чудовою складовою для будь - якої страви.
До нас надійшли фото від господинь з усих куточків області. Умов конкурсу було кілька. Страви повинні бути не тільки смачними, конкурсантки мали обов’язково використовувати під час приготування олію ТМ « Диканька».
І ось – фінал конкурсу. За результатами голосування перемогу виборола полтавка Катерина Скрябіна. У її активі - 271 голос!
Переможниця завітала до редакції разом з чоловіком Олександром та п’ятимісячним синочком Іваном.
«- Я надзвичайно люблю готувати. Напевно, це мені передалося від моїх рідних мами та бабусі. Сама я родом з Запорізької області, у Полтаві живу дев’ять років, за цей час вона стала мені рідною і близькою. За фахом я лікар – стоматолог, а кулінарія – моє хобі. Брала участь у зйомках програми «Страва честі» Юрієм Ковриженком, програма виходила в ефір на каналі СТБ. У вашому конкурсі мене підтримували рідні та знайомі, а також подруги з кулінарних груп» - розповідає Катерина. До участі вона підійшла дуже відповідально:
« - Я готувала пампушки, домашню ковбасу, смажені стегна. Хотілося, аби все було не тільки смачно, але і мало привабливий вигляд. Дуже хвилювалася щодо результатів голосування, хотілося, аби все було чесно і за правилами. Постійно відстежувала, як просувається голосування, був момент, коли у однієї з учасниць кількість голосів за кілька годин раптом різько збільшилася. Але завдяки модерації, виявилося, що я все – таки лідирую. Я давно підписана на сторінку видання 0532 ua, тому із задоволенням взяла участь у кулінарному змаганні».
Катерина любить експериментувати на кухні. Про кулінарію наша читачка знає і залюбки розповідає дуже багато:
« - Вперше побувавши на Полтавщині, побачила дуже багато незвичайного для себе. По – перше, вразили галушки. Тут їх багато видів, переважно, готують на пару додають різні види м’яса тощо. Згодом я вирішила створити авторський рецепт і створила … чорні галушки. На смак це звичайна галушка, а що б вона стала чорною, додаю активоване вугілля. Кілька років я експериментувала, яке краще додавати і у яких пропорціях, доки досягла бажаного результату - розповідає Катерина -У Південних регіонах немає культу їжі, все ж на Полтавщині більше цьому надають значення – багато різних кулінарних заходів , це дуже цікаво».
Як фаховий медик, Катерина дбає про те, аби раціон її родини був збалансованим:
« - У їжі повинні бути всі необхідні для життя речовини. Але важливо «прислухатися» до організму і його потреб. Включати фантазію. Скажімо, я не дуже люблю домашній сир. І не їм його у «чистому» вигляді. Але розумію, що це незамінне джерело кальцію. Тому готую запіканки, сирники, тощо. Загалом, думаю, що їсти можна все. Але обов’язково знати міру. Готуйте з любов’ю, беріть участь у конкурсах і будьте здорові! Дуже дякуємо ТМ Диканька та виданню 0532 ua!»
Раніше ми розповідали Полтавців запрошують на масштабне святкування Дня підприємця