Троє жителів Полтавщини захворіли на ботулізм

З початку року в Україні почали реєструватися випадки захворювання на ботулізм серед населення, пов’язані з вживанням рибної продукції (в’яленої та копченої риби). На сьогодні ботулізмом захворіло 24 особи, одна людина померла. 7 випадків захворювання на ботулізм пов`язаніз вживанням рибних продуктів, які було виготовлені у побуті або невідомого походження. В Полтавській області зареєстровано 3 випадки захворювання на ботулізм . Всі – в Кременчуку. Медики запідозрили, що вони пов`язані з вживанням копченої риби, яка була придбана в осередках незаконної торгівлі.

З метою профілактики ботулізму у літню пору року варто пам’ятати;

§ в дорогу та на відпочинок необхідно брати продукти тільки довгострокового зберігання;

§ продукти, що швидко псуються, зберігати тільки в холодильнику та обов’язково дотримуватись термінів їх реалізації;

§ ретельно проварювати, тушкувати і просмажувати харчові продукти безпосередньо перед вживанням. Залишки їжі на наступний день перед вживанням обов’язково прокип’ятити чи протушкувати;

§ сирі і варені продукти при приготуванні їжі розробляти окремим інвентарем (ножі, дошки);

§ захищати харчові продукти від випадкових забруднень, зберігати їх у закритому посуді;

§ не купувати продукти харчування на стихійних ринках.

За матеріалами Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також, як у Полтаві відзначали Дні громадського здоровя